Suus meldt zich intern

Het is dinsdagavond als ik ga werken in mijn praktijkruimte. Ik ben net verhuisd naar een nieuwe plek en die dinsdag is de eerste dag in mijn werkkamer. De energie van die avond, het langzaam donker worden, de combinatie met de geurige oliën en zachte aanrakingen bij de behandelingen…allemaal dragen ze bij aan de fijne magie. Een energie waarvan ik van tevoren niet wist wat het met mij zou doen. Mijn cliënt van die avond? Meneer de agent!

Diepgang en verbinding

Bij binnenkomst merkt hij meteen de rustige kalme energie op, hij ontspant zichtbaar maar geeft eerlijk toe dat het ook wel even wennen is. Na een kop thee en nadere kennismaking komen we algauw uit op zijn wens om straks tijdens zijn verre reis meer antwoorden te vinden over hoe het verder moet met zijn carrière. Hij wilt graag meer diepgang en verbinding en zijn studie psychologie kan daarbij helpen. Wauw…een jonge agent, in zijn vrije tijd een studie psychologie doen, meer diepgang en verbinding. Na nog wat filosoferen en uitwisselen van gedachten is het dan echt tijd voor de behandeling.

Zoals eigenlijk altijd bij het behandelen, ga ik ook nu volledig op in het creëren van een bubbel waarin men veilig en vertrouwd helemaal kan ontspannen om maximaal te kunnen profiteren van de werking van de oliën. Maar er gebeurd iets…iets wat mij raakt in zijn verhaal komt boven. Ik herken het meteen, het is immers zo’n groot onderdeel van mij geweest; Suus meldt zich intern. Wow…Suus! En zo samen blijven we de bubbel in stand houden, de oase van rust en ontspanning.

Het verschil maken

Na de behandeling wanneer we nog even napraten over de kracht van de werking en zijn ervaringen daarmee besluit ik spontaan om het hem te vertellen. Suus was weer even aan het woord intern en zij moest het hem meegeven. Het belang van zijn bijdrage en het verschil wat hij kan maken in het leven van een vrouw of meisje wiens leven compleet geruïneerd is, een leven dat dag in dag uit angst ademt en de hoop niet meer heeft dat het ooit anders kan zijn. Het gaf hem een andere kijk op zijn gekoesterde wens om op een andere manier vorm te geven aan zijn carrière. Er kwam een glans in zijn ogen, een lach om zijn mond, er was stilte over dit compliment dat ik vond dat hij verdiende. Mijn trigger in zijn verhaal, mijn reden waarom Suus van zich liet horen? Suus had zo’n agent gewild toen zij ooit overwoog aangifte te doen. Iemand die zei; je bent veilig en ik help je.

Op zijn vraag of ik ervoor open sta om alsnog aangifte te doen omdat verjaring nog niet speelt was resoluut mijn antwoord; nee hoor, dat hoeft niet. Ik ben heel, ik ben gelukkig, ik ben verder gegaan op mijn reis. En Suus…die was stil, omdat ze het met mij eens was. Zoals hij een betere wereld creëert, creëer ik dat met mijn werk, mijn werkwijze. Samen helpen wij anderen aan een veilig gevoel waarin je kan ontspannen en thuiskomen bij jezelf. Ieder op zijn eigen manier willen wij het verschil maken in het leven van een ander.

Doe je mee? Maak het verschil!

Liefs Annemarie

Wings & Tears

Share This