76 jaar is ze, mijn cliënt vanmiddag. Met verward peper en zout kleurig haar en een gehaast lichaam stapt ze haar autootje uit. Ik zie haar aankomen. Er schiet van alles door mij heen…de behandeling is begonnen zegt mijn hart. Wanneer we samen in mijn kamer komen en we plaatsnemen op de zachte stoelen stel ik haar al snel de vraag; ‘Wilt u diep ademhalen, ik doe met u mee. Helemaal diep vanuit de buik, 3 maal.’ Ze kijkt mij aan en bevestigt mij; ‘ik moet even landen ja…’
Mijn gevoel had het juist…deze mevrouw had al haar antennes maximaal uitgeschoven. Al een hele tijd.

Het ontroert mij dat een dame op zo’n leeftijd wel de wijsheid heeft maar het vaak niet weet toe te passen. Ze slaapt slecht en heeft een rugzak aan bagage dat ze meezeult. Ze lijkt er niet in te slagen om het tij te keren en liever voor zichzelf te zijn. Lief voor haar lichaam en haar hart specifiek. Met haar geest is niets mis ontdek ik verrassend aan haar scherpe geestige humor.

Wanneer ze mijn uitleg over de behandeling heeft aangehoord en ze op de behandeltafel ligt, zie ik aan haar lichaamstaal dat ze volledig bereid is zich over te geven aan wat komen gaat. Er volgt een diepe zucht. Ze is klaar voor een reset van haar batterij, tijd voor het inschuiven van antennes naar een normale stand. Lichaam en hoofd mogen dichter bij elkaar komen.

Wanneer ik behandel en mij mee laat voeren op de rustgevende muziek en het zachte aanraken ervaar ik wat deze behandeling met olie kan doen. Ik voel onder mijn handen hoe haar lichaam, gerimpeld door de tand des tijds, in energie opschuift en opnieuw in balans komt. Hoe antennes inschuiven en ze niet meer in een constante alertheid hoeft te zijn. Het blijft mij iedere keer verbazen hoe de druppels van 8 verschillende krachtige oliën hun werk doen.

Wanneer ik klaar ben en wij nog napraten komen er meer verhalen. Over haar aangeleerde patroon van overleven, haar levenskracht en haar verdrietige momenten. Dankbaar is ze…dat ze met haar 76 jaar een mooi gesprek mag hebben met een jonge vrouw van 38. Dat juist die 38-jarige haar laat inzien dat ze haar lichaam mag laten voelen dat je niet in die constante staat van alertheid hoeft te verkeren. Wij zijn niet in gevaar, ons lichaam heeft aangenomen dat het steeds maar weer opnieuw moet presteren, moet geven…maar wij bereiken veel meer wanneer we ons lichaam terugbrengen in een staat van ontspanning. Ons hoofd volgt erachteraan, samen maakt het dat het mogelijk is te leven vanuit het hart. En die staat van zijn…is vaak eerst onwennig. Dat kon ze mij verzekeren. Toch kon ze mij meteen aankijken en zeggen vanuit haar hart; ‘dit is fijn, dit voelt als eigen en zoals het hoort’. Om de werking te bekrachtigen adviseer ik haar om minimaal 3 maal te komen, zo herkent haar lichaam steeds sneller die ontspannen stand en leert ze steeds beter om die energie en staat van zijn vast te houden. Ze knikt instemmend, aangeraakt in haar zelfvertrouwen dat het ook anders kan dan dat ze tot nu toe had ervaren. Samen kijken we nu al uit naar haar volgende behandeling!

Wat een mooi mens, wat een inzicht voor haar vandaag, wat een dankbaarheid ging er door mij heen. Mooi hoe we van elkaar kunnen leren en het voor elkaar beter kunnen maken.
Ik sluit de dag af met een glimlach.

Wil jij ook genieten en ontspannen?
Hoofd en hart dichterbij elkaar brengen?
Ervaren hoe je met meer gemak kunt leven?
Voelen hoe het is als je niet steeds op je tenen loopt?
Boek dan nu een Aromatouch Behandeling voor de speciale prijs van €27!!!
Mail naar info@wings-tears.nl of bericht mij op 0628550270

Lief voor jezelf!
Wings & Tears,
Annemarie Derickx Lodder

Share This