Hoe vertel je het thuis?

Saar is moeder, getrouwd en een tikkeltje uitgeblust in het leven.
In mijn vorige blog over Saar vertelde ik over het inzicht dat ze kreeg.
Lees mee hoe het verder gaat…

Daar zit ze, voor zichzelf uitgedokterd hoe het zit met dat ongelukkige gevoel maar hoe vertel je het je partner. ‘Lief ga even zitten, we moeten praten’ of meer luchtig terloops vertellen? Ze oefent stilletjes welke aanpak het beste voelt. Dan hoort ze daar de sleutel in slot van de voordeur. Hij is thuis…dan volgt nu het moment dus.

Aan het einde van hun gesprek heeft Saar rode ogen en uitgelopen mascara op haar wang. Alles waar ze zich zo druk om heeft gemaakt valt eigenlijk heel erg mee. Want als je open en eerlijk kan vertellen dat je iets mist in je leven en ook al een beetje hebt kunt aangeven wat je dan mist, dan maak je de weg vrij om te ontvangen wat de ander te geven heeft. In dit geval is dat begrip. Haar man is blij dat ze zo open en eerlijk is, dat ze hem kan bevestigen dat het niets te maken heeft met de liefde tussen hen. Hij was wel geschrokken, dat ze er al een tijdje mee loopt en het niet eerder kon aangeven bij hem. Gesteund door zijn begrip maar ook wakker geschud dat ze te lang heeft geworsteld in haar eentje maken ze de afspraak dat die workshop volgen inderdaad een heel goed idee is.

Saar was die ochtend opgetogen en een tikkeltje uit haar doen. In de auto gebeurde het eigenlijk al, een toename van adrenaline en een gek gevoel in haar buik. Zoiets had ze nog nooit gedaan, zo bewust tijd vrijgemaakt voor zichzelf, anders dan naar de kapper gaan of een behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Dit ging om wezenlijk iets anders. Dit ging om haar welzijn, haar geluk, haar ontwikkeling als persoon…dit was serieuze business. En met die energie parkeerde ze dan ook haar auto. Met rechte rug en opgeheven hoofd drukte ze op de deurbel, klaar voor haar reis.

De workshop
Saar kon niet vermoeden dat ze zo dicht bij haarzelf ging komen. In de workshop kwamen vragen aan bod die haar muren omlaag lieten gaan, waar ze door geraakt werd en die haar aanzette tot nadenken maar vooral voelen wat het voor haar betekent om zo te leven. En onderzoeken natuurlijk of er aanpassingen kunnen worden gedaan om zo de weg vrij te maken voor een leven met meer eigen identiteit en ruimte voor zichzelf. Want was dat niet hetgeen dat Saar mistte? Tijdens een geleide oefening lukt het om heel stil te worden en in gesprek te gaan met zichzelf. Het is hartverwarmend om jezelf zo te kunnen ontmoeten. Het opschudden van al die gedachten en gevoelens en opnieuw laten neerdwarrelen is met recht de kickstart die ochtend. Ontdaan, aangemoedigd en opgeladen gaat Saar naar huis.
Zij neemt met zich mee
• een dosis inzichten
• het gevoel van verbondenheid
• de kennis hoe ze verbinding kan maken met haar diep weggestopte verlangens
• vertrouwen dat ze deze reis in een veilige en prettige omgeving kan aangaan

En dan thuis
Thuis liggen oude patronen op de loer en de hoog te houden ballen zijn natuurlijk nog steeds aanwezig. Het verschil zit hem echter in de bewustwording die is gecreëerd tijdens de workshop. Saar wilt graag die verbinding blijven voelen met haar verlangens en daar weet ze nu naar te handelen. Iedere dag neemt ze een paar minuten de tijd om af te stemmen met wat ze werkelijk belangrijk vindt en wilt bereiken. Ze praat met haar man over haar gevoel en dat ze het van tijd tot ingewikkeld vindt om al die ballen hoog te houden. Een betere verdeling van taken wordt besproken en zo komt er wat rust en ruimte voor Saar om echt bezig te zijn met haar reis, haar eigen authenticiteit ontdekken. Ze heeft tijdens de workshop afgesproken om contact te houden hoe het gaat in de komende weken, een afspraak die Saar bijzonder prettig vindt omdat dat haar steunt om echt tijd en aandacht te besteden aan haar ingeslagen weg. Zodoende werkt zij zich naar haar geluk toe.

Wil je deze ervaring ook opdoen en ben je nieuwsgierig naar wat jouw intuïtie en onderbewustziijn te vertellen heeft? Boek dan jouw workshop bij Wings & Tears, dan maken we er samen een onvergetelijke kickstart van!

Lief voor jezelf,
Annemarie Derickx

Wings & Tears

Share This