De vlieger

Het was zomer, het was tijdens een vakantie in Italië toen ik vanuit mijn luie stoel naar de lucht keek. Een klein wazig wolkje dreef voorbij maar wat was de lucht prachtig blauw, de zon verwarmde mijn huid en mijn gedachten waren overal en nergens. Totdat ik een vlaggetje opmerkte. En nog een en nog een….het was een vlieger op het strand die mijn aandacht trok. Ik mijmerde over jong zijn, spelen in het warme zand, het ideale beeld met een schepje en emmertje in de branding. Misschien wel rennend achter een vlieger aan?

Weer wapperde de vlieger voorbij

Een intrigerend beeld. Want de zorgeloze gedachten over jong zijn en spelen in het zand maakten plaats voor een ander beeld. Het beeld van vastzitten, verankerd aan een touw. Wat zou er gebeuren als de vlieger los kon breken? Waar zou het heengaan? Welke route zou het vliegen? Zou het grootse afstanden afleggen of in de buurt blijven, komt het hoge bomen tegen en komt het vast te zitten?

Gaat dit nog over de vlieger vraag ik me af

Of gaat dit over mezelf? Over jou misschien wel? Zijn wij die vlieger die vastzit aan het touw? Beperkt in ons doen en laten door het touw dat overtuigingen en opvoeding heet? Of zijn we helemaal vrij in ons denken en doen en durven we vrij te vliegen? Komen we hoge bomen tegen die onze wind wegneemt en accepteren we dat of durven we een andere route aan te nemen? Ik ben in gedachten verzonken, mijn eigen vlieger onderzoekend…..

 

Capaciteiten aan een touwtje

Wanneer ik naar mezelf kijk, zie ik vele capaciteiten maar voel ook dat touwtje dat je me steeds weer even terugtrekt wanneer ik verder wil vliegen. Het zijn van die kleine stootjes waardoor je merkt dat je stagneert en stilstaat. Deze vlieger wil los! Wil vliegen, wil ontdekken, wil leren van andere routes en bovenal de vrijheid voelen. Ik kom tot de conclusie dat ik best mijn eigen route kan bepalen, dat ik bij oponthoud onderweg en een hoge boom mijn koers kan aanpassen en dat mij dat prachtige onontdekte plekken laat zien onderweg. Daarvoor moet het touwtje los, zo geschiedde die zomer in Italië.

Onbevangen vliegen

Onbevangen en vrij, de route is onbekend maar een rotsvast vertrouwen maakt me standvastig mijn eigen koers te bepalen. De koers van gaan op gevoel, weten wat bij mij hoort en past, doen waar ik mij fijn bij voel, dicht bij mezelf blijven en blijven kijken met open ogen, een open hart. Hoge bomen worden niet vermeden maar anders bekeken, zij brengen mij op een andere koers die weer mooie inzichten met zich meebrengen. Zo is de workshop die ik geef ook. Het laat je anders naar zaken kijken zodat je (meer) onbevangen kan vliegen. We zoeken naar jouw authentieke vlieger en ontdekken jouw reis naar vrijheid. Zo vliegen we samen, heel veilig, langs de horizon naar jouw vrijheid.

Wil jij ook losbreken en zelf je route bepalen? Boek een workshop ‘Kickstart van jouw reis naar vrijheid’ en geef jezelf die reis cadeau.

Kosten €27,-

Datum 18-1-2018

Tijd: 19.30u, deur open 19.15u

Locatie: Steenhoffstraat 58 Soest

Share This