Een lijst met waarde

Als ik je zou vragen om jezelf te omschrijven… Hoe ziet jouw lijst er dan uit? Vindt je dat lastig, om echt eens naar jezelf te kijken? Want eigenlijk ga je benoemen wat je van jezelf vindt. Meestal kunnen we wel wat positieve eigenschappen noemen nietwaar? Neem nou; zorgzaam, liefdevol, oog voor de ander…wie heeft die niet op zijn lijstje staan? Maar daarna…wat staat er nog meer onder? Wat ik veel tegenkom is dat de lijst daarna wordt aangevuld met wat kritische punten zoals eigenwijs, slordig, niet altijd op tijd.

Als ik je vraag om verder te kijken

Heb jij dan ook dat je een beetje stil wordt en gaat denken ‘tja….wie ben ik dan? Goed nieuws…je bent niet alleen! Want heel veel vrouwen zien hun eigen waarde niet of niet geheel. Natuurlijk zien we dat we onmisbaar zijn voor onze kinderen. Dat we gewaardeerd worden als we een keer helpen op school, als de buurvrouw een beroep op ons doet, als we iets doen voor de ander. Maar zién ze ook echt onze waarde? Zie jíj je werkelijke waarde?

Ballen in de lucht houden

 We zijn zoveel tegelijk. Laten we nog een keer een lijstje maken en kijken hoeveel jij er kan afstrepen;

 • -moeder
 • -partner
 • -vriendin
 • -collega
 • -buurvrouw
 • -hulp op school
 • -mantelzorger
 • -maatje
 • -huisvrouw
 • -…..

Vul jij eens in? Al deze functies vervullen wij! Al deze taken nemen wij op ons.

De belangrijkste ontbreekt

Ik. Ik ben wie ik ben, in essentie, vanuit verbondenheid. Ik ben. Zeg eens eerlijk, had jij jezelf in de lijst gezet? Ik deed het jarenlang niet. Ik was van alles, deed van alles maar ik vergat mezelf. Jongleren met ballen kon ik als de beste en zelfs toen de kinderen kwamen kon ik het nog volhouden. Maar ik kwam mezelf tegen. De ballen vielen soms op de grond en bij het oprapen zag ik dat ik vele functies in het leven weer oppakte maar de belangrijkste liet liggen. Het roer ging om en ik vond mezelf ook een waardige bal die ik moest hooghouden. Vanaf nu jongleerde ik met een bal extra, misschien wel de grootste en de zwaarste, maar zo’n ontzettend belangrijke.

Het besef kwam

Dat ik de basis ben. De basis in mijn eigen leven, van mijn zijn. Als ik mezelf niet zie zoals ik ben, hoe kan ik dan krachtig en inspirerend zijn voor anderen? Wat breng ik over en wat geef ik mee? Het zijn de momenten waarop stilte mij overvalt en bezit van me neemt. Momenten van naar binnen keren en voelen.

Balans opmaken

Hoezeer ik ook al die functies vervul, met toewijding en passie, ik heb geleerd dat in de basis van dit alles jijzelf ten grondslag ligt. Zonder jou geen moeder, geen collega, geen huisvrouw, geen mantelzorger. Wees zuinig op jezelf en gun jezelf een moment van naar binnen keren. Vrees niet voor wat je er vindt! Is het donker, rauw en koud? Waar komt dat vandaan? Voel je iets lichts, helder en stralend? Laat het je inspireren en kracht geven.

Workshop

In mijn workshop ‘Kickstart van jouw reis naar vrijheid’ kijken we naar de donkere, rauwe en koude kant en gaan we het innerlijke gesprek aan. We transformeren deze gevoelens van pijn en onmacht naar kracht en zelfliefde om zodoende onze waarde te leren inzien. Daarmee geef je jezelf vrijheid en schep je ruimte om vanuit je ware essentie te stralen en je leven opnieuw in te richten. Dit doen we met een kleine groep van 3 personen waarbij persoonlijke verhalen, vertrouwen en je veilig voelen centraal staan.

Data komende workshop:

 • 5 september 2017
 • Tijd 10-13uur
 • 12 september 2017
 • Tijd 19-22uur
 • Kosten: € 27,-

Benieuwd wat het voor jou kan doen? Geef je op via info@wings-tears.nl of via 06-28550270

Ik stel mijn hart en praktijkruimte open om samen te werken aan jouw reis naar vrijheid!

Lief voor jezelf,

Annemarie Derickx Lodder

Intuïtief Kracht Coach & Ervaringsdeskundige

Wings & Tears

Share This