Als je jezelf niet ziet als een bal die hoog gehouden moet worden

Saar was moe, moe van alles. Hoe kon het nou toch zover komen dat ze huilend op de rand van haar bed zit? Eigenlijk weet ze dat wel….althans voor een deel. Want hoewel ze zich er van bewust is dat ze niet zoveel tijd voor zichzelf heeft binnen dit jonge gezin, kiest ze toch iedere keer weer ervoor om niet iets voor zichzelf te doen, iets waar ze blij en gelukkig van wordt, wat haar energie geeft en waardoor ze zich kan opladen. Nee in plaats daarvan kiest ze voor het wegwerken van die stapel kleding bij de strijkplank, om het speelgoed op te ruimen nu de kinderen op school zijn. Om snel de administratie even te ordenen en de afspraak in te plannen bij de autogarage.

Moeder zijn en nog meer

Die ochtend op de rand van haar bed is het haar in ene heel duidelijk en durft ze het aan zichzelf te bekennen. Ze is niet gelukkig, niet zoals eerst. Dat gevoel mist ze. Ze is langzaam weggegleden uit haar identiteit en onopvallend heeft ze allemaal nieuwe rollen aangenomen. Dat dat nu gepaard gaat met dit gevoel kon ze niet vermoeden toen ze moeder werd en een stuk van haarzelf opzij ging zetten. Het voelde zo natuurlijk om helemaal te gaan voor die lieve kleine zachtaardige baby. Haar geluk kon niet op toen zij moeder werd. Het was een wolk van emoties en liefdevolle energie die door haar heen ging die jaren. Maar nu ze naar school gaan en ze niet meer hele dagen bij haar zijn merkt Saar op dat er iets ontbreekt. Ze geniet oprecht van moeder zijn, van partner zijn van haar man, dat ze kan helpen op school en kan luisteren naar de belevenissen van haar vriendinnen. Dat is het niet. Wanneer ze met open vizier kijkt naar wat haar hart haar echt te vertellen heeft, hoort ze het duidelijk. Zij mist het gevoel van haar eigen identiteit leven.

Overtuigingen

Misschien denk je nu wel ‘maar je bent toch wie je bent en wees daar tevreden mee’ maar haar leven zou completer aanvoelen wanneer ze ook tijd en aandacht geeft aan haar authenticiteit. Maar hoe bouw je dat in als je jezelf wegcijferen als waar talent hebt aangenomen? Het is een overgenomen overtuiging die we vaak al generatieslang meekrijgen die nu opspeelt. Een paar voorbeelden herken je vast wel;

  • Je overgrootmoeder had 7 kinderen in de oorlog, die redde het ook zonder zeuren
  • Je hebt maar 2 kinderen en ook nog op school, tijd zat voor jezelf
  • Moet je het maar beter inplannen
  • Daar heb je toch zelf voor gekozen
  • Dan doe je het huishouden een keer niet

Maar werkt het zo? Werkt het zo voor jou? Of ga je door tot het bittere einde en alle to-do-lijsten zijn afgevinkt? Maar vergeten we ook niet vaak dat we zelf ook een soort van to-do-punt zijn op onze lijst?

Workshop

Bij Saar werkt het niet langer zoals ze het altijd deed, die conclusie kan ze nu wel trekken. Een verdrietig gevoel overmeesterd haar. Toch is ze ook dankbaar voor dit inzicht. Wetende dat je dit echt niet meer kan opbrengen, dat je echt iets essentieels mist in je leven schept de mogelijkheid om een verandering aan te brengen. Er is lang genoeg getwijfeld en gesukkeld, ze voelt dat het nu tijd is om op onderzoek uit te gaan hoe ze die verandering teweeg kan brengen. Saar ontdekt op social media dat er een workshop is. Een kickstart van je reis naar geluk heet het. De titel maakt haar nieuwsgierig; zou dit het schopje onder haar kont zijn dat ze zoekt? Wanneer ze meer weet over de insteek van de workshop beslist ze dat dit nu de juiste stap is. Ze geeft zich op, voelt zich dapper en blij dat ze echt voor zichzelf heeft gekozen dit keer. Alleen deze verandering van energie geeft haar al een boost van vertrouwen.

Wil je weten hoe het verder gaat met Saar? Lees dan binnenkort het vervolg van haar reis naar geluk.

Wil je nu al je ware authenticiteit de ruimte geven, boek dan deze workshop bij Wings & Tears!

Opgeven kan per mail en telefonisch via onderstaande gegevens.

 

Lief voor jezelf,

Annemarie Derickx Lodder

Wings & Tears

Krachtcoach en Ervaringsdeskundige

info@wings-tears.nl

tel: 06 28 55 02 70

‘Ik begeleid mannen en vrouwen in hun zoektocht naar hun ware authenticiteit binnen de relatie zodat ze het geluk kunnen hervinden bij zichzelf en elkaar’.

 

Share This